Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.

0 € 0,00
  • Accessoires voor een compleet beeld

Lensfilters

Het meest bekende filter is het UV-filter. Naast het blokkeren van UV-licht, wat een blauwe zweem kan veroorzaken, wordt dit filter voornamelijk gebruikt ter bescherming van de lens. Een UV-filter is namelijk bij beschadiging eenvoudig te vervangen en relatief goedkoop. Daarnaast zijn er filters die je foto een bepaald effect geven. Zo kun je met een grijsfilter langere sluitertijden bereiken om zo stromend water een melkachtige uitstraling te geven. Een gradueel grijsfilter gebruik je om de lucht en de voorgrond in balans te houden tijdens het fotograferen van een zonsondergang. Met een polarisatiefilter verwijder je schitteringen uit het water of van glimmende oppervlakken. Daarnaast versterkt dit filter het kleurcontrast. Dit filter wordt dan ook veel gebruikt door natuurfotografen.

Bekijk ook: Accu's | Geheugenkaarten | Onderhoud

362 artikelen
20

Lensfilters

Een fotograaf kan verschillende redenen hebben om een filter aan te schaffen voor zijn of haar camera. Zo zijn er genoeg technische redenen te noemen om een filter te kopen, maar zijn er ook genoeg artistieke redenen om bepaalde filters te kopen. Het kan zo zijn dat u fotografeert bij bijvoorbeeld gloeilamplicht waardoor er een kleurzweem op kan treden. Maar er zijn ook genoeg artistieke redenen voor het aanschaffen van een filter. Een voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld een diffusiefilter. Een diffusiefilter zorgt er namelijk voor dat de foto die u maakt enkel scherp wordt gefotografeerd in het midden van de foto. Daarbij zijn de zijkanten van de foto minder scherp. Vaak kiezen fotografen ervoor om een speciale filter te gebruiken zodat er een bepaalde sfeer op de foto komt. Hoewel er tegenwoordig nog vrijwel alleen maar met digitale fototoestellen wordt gefotografeerd wordt er toch nog regelmatig gebruik gemaakt van een filter. Want met de digitale fotografie kunt u ook ‘digitale filters’ gebruiken, maar sommige fotograferen zweren erbij dat het effect dan niet hetzelfde is dan bij een echte filter.

Wat kunt u met een filter

Met een filter kunt u bijvoorbeeld verschillende kleuraanpassingen doen. Hierdoor wordt de kleurentemperatuur veranderd. Indien u een andere sfeer wilt creëren kunt u er voor kiezen om bijvoorbeeld warme of koude kleurfilters te gebruiken. Daarnaast zijn er ook verschillende UV-filters. Een Uv-filter wordt vaak gebruikt vanwege technische redenen. Als u een UV filter gebruikt dan worden de ultraviolet stralen uit de foto gefilterd waardoor de foto beter kan worden. In theorie geeft deze filter dus geen effect, maar is hij wel ontzettend effectief. Wel kan het zo zijn dat bij foutief gebruik de kwaliteit van de foto kan verslechteren. U dient er verder ook rekening mee te houden dat als u vervolgens in de nacht gaat fotograferen, u de filter wel van de camera verwijdert. De prijzen van filters kunnen nogal verschillen en het ligt dan ook aan het soort filter dat u gaat kopen wat de prijs van deze filter zal zijn. Op de website kunt u hier goed en overzichtelijk zien wat de filters kosten.

Filters bij Verschoore

U kunt bij Verschoore verschillende filters kopen. Verschoore heeft filters van de volgende merken: Fuji, B+W, Nikon, Sony, Tamron, Sigma, Kenko, Polaroid, Hama, Dorr, Marumi, Carry Speed, Expo Disc, en Hoya. Het grootste assortiment filters komt van B+W en Marumi, twee merken die erg bekend zijn in de wereld van camera-filters. Indien u ook een filter wilt aanschaffen, zowel UV-filters of artistieke filters, dan zit u bij Verschoore dus aan het goede adres. Uiteraard kunnen wij ons voorstellen dat u niet precies weet wat voor filter u wilt aanschaffen of hoe u de filter precies moet gebruiken. Indien u daar vragen over heeft kunt u natuurlijk met al uw vragen bij ons langskomen. Verschoore heeft veel verschillende filialen waar u met al uw vragen heen kunt gaan. Op die manier kunnen wij u goed te woord staan. Indien u vragen heeft die wij telefonisch kunnen beantwoorden is het natuurlijk ook mogelijk om een van onze filialen telefonisch te contacten. Onze medewerkers zullen dan hun best doen om uw vraag over een filter goed te beantwoorden. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk dat u uw vragen per email aan ons stelt. Wij zullen uw vraag dan zo snel mogelijk voor u beantwoorden.