Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.

0 € 0,00

Historie

100 jaar Fotografie, een begrip in West -Europa!

Met 3 speciaalzaken is Sprintphoto, verspreid over Zeeland en Brabant is Sprintphoto prominent aanwezig in de wereld van beelddragers en digitale technieken. 

In 1919 startte A.W. Verschoore in Goes met het maken van portretfoto’s. Met een houten camera werd er langs de dorpen gegaan om foto’s maken. Dit gebeurde in cafés en bij de mensen thuis. Op de Goese weekmarkt dag haalde men vervolgens de portretfoto’s op. Een camera was toen een zeldzaamheid en fotografie was iets magisch.

Vooruitstrevend

Vanuit de winkel Foto Verschoore in Goes werd er later gestart met het maken van pasfoto’s. Na de oorlog startte de verkoop van fotocamera’s van Kodak en Agfa. Hobbyisten konden nu ook zelf foto’s maken. Daaruit volgde het ontwikkelen en afdrukken van foto’s. Eerst in zwart-wit, later ook in kleur.

Foto Verschoore had begin jaren tachtig de eerste ‘1 uur foto’-afdrukmachine van Nederland en later ook de eerste vergrotingsapparatuur in Europa. Het bedrijf is daarmee uniek. Vergrotingen waren klaar in slechts 5 minuten.

Ontwikkelingen

Het digitale tijdperk heeft ook bij Foto Verschoore zijn uitwerking gehad. Alles werd sneller en groter en er kwam uitbreiding van het aantal filialen, door eerst de overname in 2008 van de keten SprintPhoto met 5 fotowinkels in Zeeland en Brabant. Begin 2010 worden 5 vestigingen van Foto Verschuren overgenomen. Een jaar later wordt City Foto in Den Bosch overgenomen. Door de constante beweging in de fotomarkt gaat het enorm op en neer met de nieuwste ontwikkelingen en met vraag en aanbod. De groei heeft in de loop der jaren een flinke vlucht genomen en ieder filiaal biedt een zeer compleet assortiment afgestemd op de lokale vraag.

Begin 2019 verkoopt Foto Verschoore 3 vestigingen, Goes, Breda en Den Bosch aan Kamera Express en gaat verder met 3 vestigingen onder de naam Sprintphoto, in de plaatsen Middelburg, Terneuzen en Etten Leur.

De formule is aangepast, camera’s en objectieven zijn uit het assortiment verdwenen en alles is toegespitst op de afwerking van fotowerk, fotoaccessoires en het maken van pasfoto’s, hetgeen waar Verschoore 100 jaar geleden mee begonnen is.

Mobiele telefonie

De klant van Sprintphoto is zowel de hobbyist als de vakfotograaf. Na de komst van smartphones is er ook een speciale app Fotosimpel ontwikkelt waarmee het mogelijk is om foto’s vanaf je telefoon eenvoudig te laten afdrukken.

Online

Tien jaar geleden werd er bewust gekozen om in online verkoop te investeren. Via de webwinkel werd de apparatuur aangeboden en ook konden foto’s en albums eenvoudig online worden besteld. Er zijn veel nieuwe klanten bereikt, ook buiten het bestaande verzorgingsgebied. Nog steeds is het mogelijk om online foto’s te bestellen, fotoboeken te maken, posters en canvas te bestellen. Verder is er een uitgebreid assortiment lijsten, albums en andere foto gerelateerde producten te vinden in de webshop.