Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.

0 € 0,00

Scanners

11 artikelen
20

Scanners

Iedereen kent een scanner wel. Tegenwoordig is het apparaat nog maar met moeite weg te denken uit onze samenleving, omdat het simpelweg bij sommige dingen noodzakelijk is om een scanner te hebben. Een scanner is een invoerapparaat waarmee een object, bijvoorbeeld een foto of ander document, systematisch omgezet kan worden in data. Met data wordt hiermee een computerbestand bedoeld. Dit computerbestand kan vervolgens worden opgeslagen en worden verspreid. Ook kan het worden bewerkt op de computer. Op kantoor worden scanners vaak gebruikt om documenten in a4-formaat in te voeren.

Afbeeldinge en teksten scannen

Een scanner kan gebruikt worden om zowel afbeeldingen als tekst in te scannen. Zodoende kunnen geschreven teksten of oude foto’s worden gedigitaliseerd. Digitale afbeeldingen in kleur of in zwart/wit kunnen bewerkt worden met computerprogramma’s. Daarna kunnen ze worden afgedrukt met de printer of verspreid worden per e-mail of internet. Het scannen van teksten is voor scanners ingewikkelder dan het scannen van foto’s. Bij het digitaliseren van tekst door een scanner, moet de tekst namelijk worden herkend door de computer. Dit wordt ook wel Optical Character Recognition genoemd. Door speciale patroonherkennings-software worden letters opgezocht en vertaald naar de corresponderende digitale lettertypen, samen met de opmaak. Hierdoor is het mogelijk dat de tekst die de scanner digitaliseert wordt herkend en zodoende goed leesbaar wordt gemaakt. Als een scanner een scan maakt van een fotokopie zal dit vaak slechtere resultaten geven dan van het origineel. Ook is het hierbij van belang dat de glasplaat van de scanner goed wordt schoongemaakt met een stofdoek. Ook dit kan bijdragen aan de herkenning van de tekst. 

Gebruik van scanners

Zoals gezegd worden scanners vandaag de dag veel gebruikt. Dit is vooral het geval in kantoorruimtes, maar ook in het alledaagse leven zijn scanners onmisbaar. Zo kan inschrijven bij een gemeente digitaal gebeuren, wanneer u het huurcontract digitaal inscant. Maar wat ook te denken van foto’s gemaakt met een analoge camera, die dus enkel op papier zijn afgedrukt en niet gedigitaliseerd zijn? Scanners zijn uitermate handig om dit soort zaken alsnog te kunnen digitaliseren. In het kantoorwezen is het praktisch om contracten of belangrijke documenten die zijn ondertekend in te kunnen scannen zodat het bewaard wordt. Ook bij wetenschappelijk onderzoek, waarbij gebruik wordt gemaakt van vragenlijsten, kan het handig zijn om scanners te gebruiken om deze data digitaal te archiveren. Immers, wanneer papieren documenten kwijt raken zijn ze ook echt kwijt, en wanneer u met een scanner deze documenten heeft omgezet en opgeslagen tot een digitaal document, dan kan dit niet meer gebeuren.

Scanners op Verschoore.nl

Op Verschoore.nl vindt u scanners in vele soorten en maten. De scanners zijn voornamelijk afkomstig van het bekende en gerenommeerde merk printer- en scannermerk Epson, maar ook van fotomerk Canon. Deze scanners zijn gebruiksvriendelijk en zien er compact en stijlvol uit. Ook garanderen ze goede kwaliteit. Bovendien hebben de scanners een goede prijs-kwaliteitverhouding en worden ze zodoende voor een goede prijs aangeboden. De scanners zijn op veelal op de bekende Windows besturingssystemen te gebruiken en toegankelijk voor iedereen.