Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.

0 € 0,00

Pasfoto

Pasfoto bij Verschoore

Pasfoto's maken bij de gecertificeerde Fotografen van Sprintphoto

Gemeenten en grote organisaties werken alleen samen met gecertificeerde fotografen. Onze pasfoto's voldoen aan alle wettelijke Nederlandse en Vlaamse overheidseisen, voor bijvoorbeeld rijbewijs, paspoort of ID-kaart. U kunt bij ons zelf uw foto's op een monitor uitkiezen. Ook maken wij Visumfoto's, deze hebben het formaat 5x5.

Afdruk van uw pasfoto's is mogelijk in kleur of in zwart-wit.
U kunt de door ons  gemaakte foto's ook digitaal aangeleverd krijgen.

 

 

Geen afspraak nodig!

Certificering

Om pasfoto's bij ons te laten maken, hoeft u geen afspraak te maken. Al onze vestigingen zijn in staat direct volgens de juiste richtlijnen een foto te maken.

 

Pasfoto

Alle filialen van Sprintphoto zijn gecertificeerd door SNF Pasfotoservice. Onze medewerkers worden d.m.v. trainingen op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen omtrent het maken van pasfoto's. Wij geven daarom de garantie dat de pasfoto altijd goed is! Niet goed? Wij doen het kosteloos opnieuw!

| Etten-Leur  Middelburg  Terneuzen 

snf gecertificeerd

Neem geen risico en kom bij Sprintphoto langs voor al uw pasfoto's!

Pasfoto

Door de hoeveelheid vereisten aan officiële pasfoto’s is het belangrijk om uw pasfoto’s te laten maken bij de erkende fotografen van  Sprintphoto, zo komt u later op het stadhuis niet voor verrassingen te staan wanneer uw pasfoto niet voldoet aan de criteria.

Wat is een pasfoto


Een pasfoto is eigenlijk niets meer dan een kleine foto van uzelf, maar waarop uw gezicht duidelijk te zien is. Een pasfoto wordt gebruikt op alle vormen van foto identificatiebewijzen zoals het paspoort, het rijbewijs, maar ook minder op officiële documenten als een bibliotheek- of zwembadpas. Doordat de pasfoto voor officiële documenten wordt gebruikt zijn er ook officiële regels waaraan een pasfoto dient te voldoen. Alle bij Sprintphoto gemaakte pasfoto’s voldoen uiteraard aan deze criteria! Wist u trouwens dat u bij Sprintphoto op onze monitor eerst zelf uw pasfoto’s kunt bekijken. Zo kunt u zelf uitkiezen welku het leukste vindt, dan drukken wij die voor u af.

Criteria waaraan een pasfoto moet voldoen


Er zijn meer dan 10 criteria waaraan een pasfoto dient te voldoen om gebruikt te mogen worden voor een officieel document. De meest bekende hiervan is wellicht het “niet lachen” criterium. De overheid omschrijft dit als een neutrale blik, een kleine glimlach mag, meer niet. Het hoofd moet daarnaast in principe onbedekt zijn en u moet recht in de camera kijken. Wanneer u een bril hebt mag deze niet reflecteren, en moet anders afgezet worden. Daarnaast is het natuurlijk van belang dat de achtergrond egaal van kleur is, en er voldoende licht is om een goed contrast te vormen met het gezicht.

Het pasfoto formaat


De standaard maat voor een pasfoto in Nederland in 35 x 45 mm (b x h). In het buitenland worden soms andere afmetingen gebruikt. Naast de afmeting van de foto zelf is het ook van belang dat de afbeelding van uw hoofd op de pasfoto van het juiste formaat is. Hieronder wordt verstaan dat de breedte van ooraanzet tot oorzaanzet een minimum van 16 en een maximum van 20 millimeters mag bedragen. Het is om deze reden dat u de fotograaf na het printen van de foto’s met een kleine matrix vaak nog even de foto’s ziet nameten. Het hoofd dient daarnaast volledig zichtbaar te zijn en in het midden van de foto gepositioneerd te zijn.
Hiernaast zijn er nog vele andere criteria, de lijst is letterlijk enkele kantjes lang, een volledig overzicht vindt u hier. Er zijn ook een boel technische criteria waaraan de pasfoto’s dienen te voldoen. Wanneer u hierin geïnteresseerd bent vertellen onze fotografen u er graag meer over.

 

Pasfoto's voor een bedrijfspasje of clubkaart

Sprintphoto maakt pasfoto's voor onder andere KPN, Capgemeni en Getronics. Maar ook voor dPhocs e sportbonden die aangesloten zijn bij de NOC*NSF en supportersvereniging Feyenoord. We maken hiervoor gebruik van de PhoCS Photo Card Service. Deze hoogwaardige digitale pasfoto's worden verwerkt tot (bedrijfs)pasjes die voldoen aan de hoogste eisen.