Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.

0 € 0,00

Canvas & posters

Laat je muren stralen met je mooiste foto's

Bij Sprintphoto kunnen wij uw poster of canvas in de winkel maken en die wordt dan handmatig gecorrigeerd op kleur! 

Mooie en bijzondere foto’s verdienen het om er meer mee te doen dan ze enkel op je telefoon te hebben staan of op sociale media te delen. Het is bijvoorbeeld leuk en simpel om de foto te laten afdrukken. Foto’s zoals wij die kennen en herkennen worden gedrukt op fotopapier. Maar er zijn ook vele andere materialen waar foto’s op kunnen worden afgebeeld. Wat te denken van bijvoorbeeld een foto op canvas. 

Om een poster of canvas bij Sprintphoto te laten maken is heel eenvoudig. U komt naar een van onze 3 winkels om uw bestelling te plaatsen en te bespreken met één van onze medewerkers. Ze helpen u graag en geven goed advies. 

Foto op canvas

Een foto op canvas is eigenlijk een foto als schilderij. Je foto hangt als een kunstwerk aan de muur. Het materiaal van het doek, hoe het doek gespannen is, de kleur, de uitsnede en extra zaken bepalen natuurlijk het eindresultaat van jou schilderij. Ook is de prijs-kwaliteitverhouding natuurlijk heel belangrijk.


Kleur
Als je naar de kleur van de foto op canvas gaat kijken is het handig om het te vergelijken met de originele foto. Het is natuurlijk het mooiste als de kleuren van de canvasfoto zoveel mogelijk overeen komen met het origineel, maar door het materiaal zal het nooit precies hetzelfde zijn als op je telefoon, camera, pc, tablet of afdruk op fotopapier. Ook moeten de details van de foto goed tot uiting komen. De uitsnede is natuurlijk belangrijk omdat dat bepaalt wat er op het doek komt en dus welke elementen op het doek zichtbaar zijn en wat er verloren gaat, als je het doek gaat opspannen..

Origineel
Misschien vraag je je af wat de meerwaarde er van is dat je de foto op een linnen doek kan ophangen, in plaats van bijvoorbeeld in een mooie lijst of als poster. Een foto op canvas is net weer iets anders dan ‘gewoon’ een foto in een lijst. Het uniek en persoonlijk in die zin dat het een schilderij is van een foto die je zelf hebt gemaakt of een foto waarop mooie herinnering voor je is. Een babyfoto of trouwfoto op canvas aan de muur is de ideale manier om de inrichting van je huis een persoonlijk tintje te geven. Een foto op canvas is overigens ook heel leuk om cadeau te doen. Je kan bijvoorbeeld speciaal een foto laten maken en deze op canvas laten drukken. Dat is net even wat origineler dan een foto ‘gewoon’ op posterformaat drukken of in een lijst doen. Zeker weten dat je familie of vrienden dit als geschenk kunnen waarderen!

Fotoposter

Net een nieuws huis gekocht en kunnen de muren wel wat aankleding gebruiken? Of ben je uitgekeken op dat schilderij of die klok die er al jaren hangt? Of zoek je iets origineels om cadeau te doen? Dan is een fotoposter misschien een goed idee.

Posters: een korte geschiedenis
De fotoposter is een speciaal soort poster, posters zijn er namelijk in vele verschillende vormen en maten. Hoewel je misschien verwacht dat de poster een moderne kunstuiting is en dus in de laatste decennia is ontstaan, is dit allerminst waar! De poster werd al in de middeleeuwen gebruikt om wetswijzingen en maatregelen aan het volk over te brengen. Dit waren echter posters met alleen maar tekst en geen afbeeldingen. Aan het eind van de negentiende eeuw kwamen de posters met een afbeelding erop in de mode. Posters werden gebruikt om bepaalde evenementen aan te kondigen, zoals sportwedstrijden en circussen. Ook educatieve posters ontstonden. Halverwege de twintigste eeuw kwamen er ook posters voor persoonlijk gebruik, zoals filmposters en posters van beroemdheden. Een fotoposter is zoals
het woord al zegt, een poster van een of meerdere foto’s. Het leuke aan een fotoposter is dat je er dus een eigen gemaakte foto of meerdere foto’s voor kunt gebruiken.

Fotoposter
Als je een fotoposter wilt is het eerst van belang om te weten van welke foto er dan een poster moet komen. Misschien heb je al een idee welke foto of foto’s je wilt gaan gebruiken. Het kunnen bijvoorbeeld foto’s zijn die je zelf eens geschoten hebt en waar je trots op bent, bijvoorbeeld een mooie detailfoto van een bloem of een landschap. Als je hier een fotoposter van maakt oogt het meteen professioneel en kun je het als decoratie aan de muur hangen! Maar een fotoposter is ook een product waarmee je dat ene onvergetelijke moment of die speciale gebeurtenis op een bijzondere manier kan vastleggen en herbeleven. Wat te denken van een mooie poster van je huwelijksdag of die ene bijzondere reis. Op die manier kun je de kamer opfleuren met een foto die echt iets voor je betekent, in plaats van een standaardplaat die waarschijnlijk veel mensen in hun huis hebben hangen. Het is natuurlijk een mogelijkheid om zelf een fotoposter met de hand te maken. Je kan bijvoorbeeld een foto op groot formaat printen of van meerdere foto’s een collage maken. Dit is leuk om te doen, maar kost natuurlijk wel wat tijd.

Fotoposter of canvas 
Door de digitalisering is het tegenwoordig reuze makkelijk om een fotoposter te maken  Vandaag de dag is het heel gebruikelijk dat foto’s met een telefoon of digitale camera worden gemaakt en dus op een telefoon of de harde schijf van de computer zijn opgeslagen. Dat maakt het des te simpeler om een fotoposter of canvas te laten maken bij ons.

Kom langs in één van onze 3 filialen of stuur een e-mailtje met je wensen en wij zorgen voor de rest.